Giersch:in monipolttoainepolttimet soveltuvat erilaisten öljyjen, kuten kasvi-, eläin- tai mineraaliöljyt polttamiseksi lämmityskattiloissa ja lämminilmakehittimissä.

Hyvin erilaisten öljyn polttaminen onnistuu öljyn paineilman-avusteisen sumutuksen ansiosta.

Poltin vaatii ulkoisen paineilmalähteen 0,4-0,8 bar. 

Pieni suodattimella varustettu siirtopumppu pumppaa öljyä puskurisäiliöön, missä öljyn tasoa säätelee magneettinen venttiili, jota ohjataan kellukkeen ja mikrokytkimen avulla. Säiliössä olevaa öljyä esilämmittää

sähkövastus; lämpötilaa säädetään termostaatin avulla. Sopiva esilämpötila esim. mineraaliöljylle on 90 ºC ja kasviöljylle 140 ºC. 

Paineilman paine säädetään ensiösäätimen avulla sopivaksi ja ohjataan polttimeen, missä se johdetaan ejektorityyppiseen suuttimeen, mikä imee säiliöstä esilämmitettyä öljyä ja muuttaa sen hienoksi sumuksi, muodostaen näin sytyttämiseksi sopivan polttoaineen ja ilman sekoituksen.

Riippuen polttimen tyypistä ja tehosta niillä on 1, 2 tai 3 sellaista öljysuutinta. 

Polttoaineen ka ilman sekoitus sytytetään elektrodien välille korkeajännitteellä synnytetyn kipinäpurkauksen avulla. 

Tarvittavan täydentävän eli toisiopaineen synnyttää polttimeen sisäänrakennettu puhallin, jonka sähkömoottori pyörittää myös öljynsiirtopumppua. Täydentävän ilman määrän säätämiseksi (riippuen ensiöpaineesta) on polttimella asteikolla varustettu toisiopaineventtiili. 

Polttimissa voidaan käyttää myös tavallista kevytpolttoöljyä, säätämällä esilämmitin 0-asentoon ja pienentämällä hiukan ilman ensiöpainetta.

alt

Lisätietoja löydät: Giersch universal oil burners

 

GIERSCH moniöljypolttimet